به گزارش دیجیاتو: اپل سیلی، تراشه انحصاری کوپرتینویی ها برای مک ها و همچنین برخی آیپدها، از زمانی که وارد بازار شده، سروصدای زیادی به پا کرده. پیش از این تراشه ها، اپل در چنین دنیایی وجود خارجی نداشت و بازار در اختیار شرکت های اینتل و AMD بود. اما حالا قضیه فرق کرده و این غول دنیای تکنولوژی با چیپ های سری M1 توانسته رقبایش را حسابی به چالش بکشد و شرکت ها به دنبال شکست آن هستند، اما چرا در این مسیر موفق نخواهند شد؟

اپل با تراشه M1، وارد بازار پردازنده های کامپیوتر شد و دیگر طراح تراشه های سری A برای آیفون ها نیست. اما کوپرتینویی ها پا را از این هم فراتر گذاشتند و ازچیپ های M1 پرو و مکسرونمایی کرد که قدرت بسیار بالاتری نسبت به نسخه اصلی دارند و یک تهدید بزرگ برای سازندگان تراشه به حساب می آیند. با این حال اینتل و AMD بیکار نمانده اند و نمی خواهند در بازاری که سال ها در دست شان بوده، اپل گوی سبقت را برباید.

در نمایشگاه CES 2022 که چند روز پیش برگزار شد، اینتل، AMD و انویدیا از جدیدترین دستاوردهایشان رونمایی کردند تا در برابر اپل سیلی حرفی برای گفتن داشته باشند. اینتل از پردازنده های نسل دوازدهم مخصوص لپ تاپ موسوم به آلدر لیک رونمایی کرد و AMD همتراشه های سریرایزن 6000را به نمایش گذاشت تا بازار پردازنده های لپ تاپ کمی دستخوش تغییر شود. اما آیا این تلاش ها می تواند برای شکست اپل سیلی کافی باشند؟

اینتل و ورود به دنیای پردازنده های هیبریدی

در میان اینتل، AMD و انویدیا، هیچ کدام به اندازه اولین شرکت از مهاجرت اپل به تراشه های اختصاصی اش ضربه نخوردند. اینتل که شریک قدیمی اپل بود و در کوپرتینویی ها در مک هایشان از پردازنده های این کمپانی استفاده می کردند، حالا تنها به سراغ اپل سیلی می روند.

اما اینتل با وجود چنین رویکردی، خودش را نباخت و تصمیم گرفت به سیستم طراحی مشابه اپل سیلی یعنیمعماری هیبریدیبرود. در همین راستا درپردازنده های آلدر لیکاز معماری هیبریدی استفاده کرد و در نمایشگاه CES 2022،آن ها را برای لپ تاپ هامعرفی کرد. این کمپانی در رونمایی از این سری پردازنده ها، بالاترین مدلش را سریعترین پردازنده موبایل یا مخصوص لپ تاپ تا به امروز نامید.

اینتل در رونمایی از پردازنده های خانواده آلدر لیک، حتی نتایجی را به نمایش گذاشت که در آن پردازنده Core i9-12900HK توانسته بود از M1 مکس اپل، تراشه قدرتمند سریرایزن 5000و همچنین نسل قبلی خودش یعنی Core i9-11980HK پیشی بگیرد.

اپل سیلی و پردازنده اینتل

هر شرکتی که از پردازنده جدیدی رونمایی می کند، حالا چه پردازنده لپ تاپ و دسکتاپ باشد چه تراشه مخصوص گوشی های هوشمند، به سراغ انتشار بنچمارک هایش می رود تا قدرت آن را به رخ رقبایش بکشد و البته به کاربران بگوید که تا اندازه تراشه قدرتمندی ساخته است. اما مسلما شرکت ها تنها روی نکات مثبت تمرکز می کنند و البته جدیدترین پردازنده های اینتل احتمالا هیچ گاه وارد دنیای مک نخواهند شد تا از عملکرد آن در دنیای مک او اس مطلع شویم.

علاوه بر این، در دنیای پردازنده ها قدرت تنها عامل مهم نیست و باید به مصرف انرژی هم توجه کنیم. اگرچهپردازنده Core i9-12900HKاز نظر قدرت عملکرد بسیار بالایی دارد و بالاتر از هر پردازنده مخصوص لپ تاپ دیگری قرار می گیرد، اما مصرف انرژی اش هم بالاتر است. در نموداری که از سوی اینتل منتشر شده، پردازنده پرچمدارش کار خود را از توان 25 وات شروع می کند و به نزدیکی 75 وات می رسد. بنابراین اگر این تراشه به مک بوک پرو راه پیدا کند، کوپرتینویی ها باید تغییرات زیادی در طراحی شان ایجاد کنند که مسلما تن به چنین کاری نمی دهند و بدون هیچ نگرانی به استفاده از اپل سیلی ادامه می دهند.

گرافیک اپل سیلی و رقابت با انویدیا و AMD

همه چیز در دنیای پردازنده های لپ تاپ محدود به قدرت پردازشی نمی شود و گرافیک هم در این میان حرف هایی برای گفتن دارد؛ دقیقا جایی که اپل با تراشه های اختصاصی اش برای مک ها می درخشد. یکی از برگ های برنده M1 پرو و مکس، قدرت گرافیکی اش است. اپل در گذشته با AMD (که در سال 2006 شرکت گرافیکی ATI را تصاحب کرد) و انویدیا همکاری داشت، اما حالا با اپل سیلی قدرت گرافیکی اش را به رخ آن ها می کشد. با این وجود، انویدیا و AMD در نمایشگاه CES 2022 بیکار نبودند و از جدیدترین دستاوردهایشان رونمایی کردند.

انویدیا که غول اصلی دنیای گرافیک به حساب می آید، در نمایشگاه CES 2022 از جدیدترین GPUهایش ازسری RTX 30 برای لپ تاپ هارونمایی کرد. انویدیا در کنفرانسش گفت که این GPUهاتا 7 برابر سریعتراز M1 مکس درمک بوک پرو16 اینچی هستند. شاید در نگاه اول اپل بازنده باشد، اما بیایید کمی دقیق تر به مسئله نگاه کنیم.

انویدیا در بنچمارک هایی که نشان داد، به سراغ ابزارهایی رفت که تنها نسخه بتای آن ها بطور بومی از سوی اپل سیلی مورد پشتیبانی قرار دارند یا اینکه تراشه کوپرتینویی ها اصلا از آن ها پشتیبانی نمی کنند. برخی بنچمارک های دیگر مانند Blender Cycles که بیشترین اختلاف عملکرد را نشان می دهد، در حال حاضر از فریمورک گرافیک متال اپل پشتیبانی نمی کند که همین موضوع باعث یک ضربه سنگین به تراشه اختصاصی کوپرتینویی ها می شود.

در مقابل انویدیا، AMD رویکرد متفاوتی را در پیش گرفت و ادعا کرد که برخی لپ تاپ های مجهز به پردازنده های رایزن 6000 می توانند تا24 ساعتشارژدهی داشته باشند، البته بیشتر برای پخش ویدیو نه کار دیگری. اگر این ادعا برایتان آشناست، باید بگوییم اپل هم چنین ادعایی را مطرح کرده است.

تراشه گرافیکی AMD

البته اپل تنها با انویدیا و AMD رقابت نمی کند و امسال یک بازیگر دیگر هم به این بازار اضافه می شود: اینتل. این سازنده پردازنده های دسکتاپ و لپ تاپ امسال با گرافیک های سریArcمی خواهد GPUهای اختصاصی روانه بازار کند. با توجه به ورود اینتل به این بازار و همچنین افزایش قدرت گرافیکی اپل سیلی، اینتل و AMD با گذر زمان فشار بیشتری را تحمل خواهند کرد، هرچند شاید بتوانند با فناوری های جدید، جایشان را در بازار محکم کنند. اگر می خواهید از دنیای کارت های گرافیک در سال 2022 مطلع شوید، پیشنهاد می کنیماین مقاله دیجیاتورا بخوانید.

اپل سیلی، نتیجه سال ها تلاش

حالا که اینتل، AMD و انویدیا در نمایشگاه CES 2022 از جدیدترین دستاوردهایشان رونمایی کرده اند، اپل چه برنامه ای در سر دارد؟ آیا کوپرتینویی ها بیکار خواهند بود و اجازه می دهند رقبایشان در بازار یکه تازی کنند؟

با توجه به اینکه اپل ارزشمندترین کمپانی جهان است و اگر در دنیای فناوری اصلی ترین بازیگر نباشد، یکی از مهم ترین ها به حساب می آید، قطعا چنین اجازه ای را به اینتل، انویدیا، AMD و هیچ شرکت دیگری نمی دهد که آن را در دسته پایین تری نگه دارند. با این وجود، باید بدانید که اپل به یکباره از سیلی های مخصوص مک رونمایی نکرد.

این کمپانی چندین سال مشغول طراحی و بهبود تراشه های پردازشی و گرافیکی برای لپ تاپ ها بود و پس از اینکه به جمع بندی نهایی رسید و از عملکردشان اطمینان پیدا کرد، شاهد معرفی آن ها برای لپ تاپ ها، آی مک و البته مک مینی بودیم.

اپل تقریبا نسبت به سایر کمپانی های دنیای فناوری، با سرعت پایین تری به سراغ فناوری ها و محصولات جدید می رود، اما در اکثر مواقع عملکرد بهتری نسبت به دیگران دارد. برای مثال این کمپانی در سال های گذشته چندین شرکت فعال در دنیای سیلی را تصاحب کرد تا دست پر در بازار حضور داشته باشد.

این کمپانی در سال 2008، شرکتPa Semiرا خریداری کرد تا پایه بخش تراشه سازی اش شود. در سال 20، اپل کمپانیDialog Semiconductorرا تصاحب کرد. به مرور زمان، کوپرتینویی ها مصرف انرژی را بهینه کردند تا با کمترین مصرف، به بالاترین توان و عملکرد دست یابند.

اپل سیلی

اپل در عمر 45 ساله اش نشان داده که به صورت هوشمندانه روی فناوری های کلیدی سرمایه گذاری می کند و پس از چندین سال، نتیجه اش را به دنیا نشان می دهد. بنابراین چیزی که کاربر نهایی شبیه به یک شعبده بازی می بیند، در حقیقت نتیجه سال ها تلاش و همچنین صرف هزینه فوق العاده است.

اگرچه فروش مک ها با استفاده از اپل سیلی و بهینه سازی های مک او اس افزایش چشمگیری نسبت به سال های پیش داشته، اما هنوز نمی تواند تهدید بزرگی برای ویندوز باشد. برای مثال یکی از بخش هایی که مک نسبت به کامپیوترهای ویندوزی ضعف دارد، بخش بازی هاست. در این زمینه مک در برابر ویندوز تقریبا حرفی برای گفتن ندارد. با این حال همچنان کاربرانی هستند که می خواهند هرطور که شده، مک را تجربه کنند.

در نهایت، یکپارچگی که میان سخت افزار و نرم افزار مک وجود دارد، بهینه سازی هایی که اپل در طی سالیان گذشته روی مک او اس انجام داده و همچنین قدرت سخت افزاری بالای اپل سیلی و مصرف انرژی پایینش، نشان از این دارد که اپل به یک ترکیب جادویی دست پیدا کرده؛ ترکیبی که رقبایش از اینتل گرفته تا AMD و انویدیا نمی توانند به سادگی تجربه اش کنند و اپل سیلی را شکست دهند. البته اپل، اینتل و AMDرویکردهای متفاوتی را برای بازار لپ تاپ هادر پیش گرفته اند.

شیائومی رابط کاربری MIUI 13 مبتنی‌بر اندروید ۱۱ و ۱۲ را آزمایش می‌کند

بررسی ایرپاد 3 اپل

چرا اینتل، AMD و انویدیا قادر به شکست اپل سیلیکون نخواهند بود؟

بهترین گوشی‌های موبایل پیشنهادی بر اساس قیمت (دی 1400)

اپل ,های ,ها ,پردازنده ,مک ,amd ,لپ تاپ ,اپل سیلی ,پردازنده های ,کوپرتینویی ها ,و amd ,جدیدترین دستاوردهایشان رونمایی ,دستاوردهایشان رونمایی کردند

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


فروش فایل های دانشجویی و دانش آموزی و آموزشی مجله اینترنتی فناوری اطلاعات مطالب اینترنتی harfe mardom مطالب اینترنتی خرید اینترنتی مرجع مقالات تخصصی طراحی اپلیکیشن معلم پشتیبان مطالب اینترنتی مطالب اینترنتی